Jury Gouden Greep

De jury van de Gouden Greep 2017 bestaat uit:

Johan Boonen is geboren in 1965 en opgegroeid In Midden-Limburg. Na een studie aan de Agrarische Hogeschool in Dordecht zoekt hij een baan waarin hij agri & food en communicatie kan combineren. Hij vindt die bij LTO Nederland in Den Haag. Daar werkt Johan vijf jaar. In 1994 zet hij de stap naar de ZLTO (destijds NCJohan BoonenB) in Brabant waar hij werk verricht op het terrein van ledencommunicatie. In 1996 begint hij voor zichzelf en specialiseert zich als communicatieadviseur, tekstschrijver en (pers)woordvoerder in de agribusiness. Johan Boonen begeleidt vanuit het NVLJ-bestuur de procedure van de verkiezing van de Gouden Greep. Deze functie is na de uitreiking van de komende editie vacant.
Zie ook: https://www.linkedin.com/in/johan-boonen-52008510

Desiree HovingDesiree Hoving ging na de studie Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente als onderzoeker aan de slag bij TNO, waar ze de relatie tussen maatschappij en techniek onder de loep nam. Vervolgens begon ze een promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Delft. In 2007 maakte ze een carrièreswitch en werd journalist. Sindsdien schrijft ze artikelen voor kranten en tijdschriften over wetenschap, technologie en baby’s en ouderschap. Ze publiceert ook regelmatig over landbouw. Ze schrijft niet alleen, ze maakt ook foto’s. Voorts leidt ze als dagvoorzitter congressen en symposia en treedt ze op als discussieleider.
Zie ook: www.desireehoving.nl

Willemien Koning is melkveehoudster, politica en bestuurster. Vertaald in Willemien Koningofficiële functies: voorzitter Copa Women’s Committee Brussel, voorzitter Vrouw & Bedrijf Land- en Tuinbouworganisatie Nederland en provinciaal statenlid voor het CDA in Noord-Holland.
Willemien is getrouwd met boer en brandweerman Kees en woont in Oudkarspel. In de plaatselijke politiek is ze ruim negen jaar fractievoorzitter geweest van het CDA. Haar banden met de journalistiek werden gesmeed in de jaren dat ze de HBO-opleiding journalistiek volgde. Sindsdien heeft ze onder andere bij het Noordhollands Dagblad gewerkt en is ze actief als freelance journalist.
Zie ook: https://www.noord-holland.nl/web/Bestuur/Provinciale-Staten-van-NoordHolland/Wie-zijn-we/statenleden-Tonen-op/KoningHoeve-W.-Willemien-CDA.htm

Bert de JongBert de Jong Zelfstandig journalist in Friesland. Hij was bijna 33 jaar verbonden aan de redactie van de Leeuwarder Courant. De Jong begon daar in 1981 als algemeen verslaggever op het regiokantoor in Heerenveen en groeide uit tot chef van de regioredactie, chef van de economieredactie en adjunct-hoofdredacteur. In 2007 stapte hij over naar de economieredactie. Vanaf begin 2010 was hij adjunct-hoofdredacteur. Sinds 2014 is hij zelfstandig en heeft onder meer Fryslân1 opgezet:  een eigen nieuwspodium van de Friese Mediacoöperatie dat zich richt op berichtgeving uit Friesland. Bert de Jong is voorzitter van de Gouden Greep.

Kees PijnappelsKees Pijnappels startte zijn loopbaan na de Academie voor de Journalistiek bij het Agrarisch Dagblad, toen nog in Zwolle. Na vier jaar stapte hij over naar het ANP, aanvankelijk als landbouwjournalist. Pijnappels werkte zestien jaar bij het ANP, in verschillende functies. Zo was hij  was onder meer EU-correspondent in Brussel en chef van de redactie Economie, van de Algemene Nieuwsdienst en van de redactie Politiek. In 2006 werd hij hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander in Nijmegen. In 2012 stond hij aan de wieg van De Persdienst, de algemene redactie van de regionale dagbladen van Wegener en MGL. Na zijn vertrek bij Wegener in 2014 begon Pijnappels zijn eigen journalistieke productiebureau JournalistenJob, dat werkt met freelancers. Sinds 2016 is Kees hoofdredacteur van het Advocatenblad.
Zie ook: https://nl.linkedin.com/in/keespijnappels

Bert van Slooten begon na zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek in bert van slootenUtrecht als rechtbank-  en sportverslaggever voor het Utrechts Nieuwsblad. Daarna werkte hij vanuit Afrika voor de GPD en bladen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. In 1987 belandde Bert van Slooten bij het Agrarisch Dagblad en zette daar de Haagse redactie op. Eind 1989 maakte hij de stap naar de radio en werd sociaal-economisch en politiek verslaggever bij de VARA. Toen de actualiteitenredacties van de publieke omroep in 1995 samengingen in het Radio 1 Journaal werd hij daar politiek commentator en later ook presentator, eerst van het gecombineerd sport-nieuws-sport-programma voor de NOS en vanaf 25 augustus 2008 van het Radio 1 Journaal. Op 31 mei 2014 presenteerde hij voor het eerst Met het oog op morgen. Sinds 2016 is hij in Brussel als correspondent aan de slag voor de NOS.
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bert_van_Slooten