Boerderij wint Gouden Greep 2019

Boerderij wint met de verslaggeving van de boerenprotesten vorig jaar de Gouden Greep voor beste journalistieke productie van 2019. De jury is unaniem van oordeel dat sprake was van een knap staaltje journalistiek in compleetheid en verscheidenheid, aldus juryvoorzitter Bert de Jong.

De Gouden Greep is op 29 september uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek in het Plantion in Ede. Voor de Gouden Greep zijn ruim dertig journalistieke bijdragen over de land- en tuinbouw voorgedragen. De jury heeft veel waardering voor de goede kwaliteit van de inzendingen.
Uit de elf genomineerde inzendingen is de verslaggeving van de actiedag op 1 oktober 2019 van Boerderij tot winnaar van de Gouden Greep gekozen. De jury is van mening dat de redactie van Boerderij er het best in is geslaagd deze dag vast te leggen. ‘Groot en groots in verscheidenheid en in beeld’ is het oordeel. Daarbij complimenten voor de redactie dat niet alleen is gekozen voor verslaggeving op het moment, maar ook ruimte is geboden aan commentaren en terugblikken. Waardering is er ook voor de inzet van alle beschikbare mediakanalen.

Namens de redactie van Boerderij nam Lydia van Rooijen de Greep in ontvangst

De Zilveren Greep werd toegekend aan de Verkiezing van de Beste Graslandboer. Een productie van de redactie van Veeteelt. Deze verkiezing speelt volgens de jury in op de actualiteit waarbij koeien in de wei een maatschappelijk relevant thema is. “Door dat te vertalen in een verkiezing Beste graslandboer, geef je aan een potentieel ‘gewoon’ onderwerp een uitzonderlijk creatieve invulling, inclusief obstakels bij weidegang, tips en oplossingen”, aldus juryvoorzitter Bert de Jong tijdens de uitreiking. De jury is aangenaam verrast door de originele aanpak van het onderwerp.

Jaap van der Knaap nam de Zilveren Greep namens de redactie Veeteelt in ontvangst

De Bronzen Greep is toegekend aan het boek Boerenkracht van Annie van Gemert. Naar het oordeel van de jury een erg mooi project met een resultaat dat er mag zijn. “Hierin komt de veelzijdigheid van de agrarische sectoren tot zijn recht”, oordeelt de jury. De fotografe was helaas niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Juryvoorzitter Bert de Jong licht het oordeel van de jury toe.

Author: NedVerJL

Share This Post On