Plantum organiseert rondom de internationale Fascination of Plants Day (18 mei) een meerdaags evenement. Op woensdag 15 mei is de aftrap, waarvoor de agrarische pers is uitgenodigd.

De International Fascination of Plants day is een dag die in meer dan veertig landen wereldwijd wordt gevierd. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van planten voor de maatschappij. Plantum organiseert rondom deze dag diverse activiteiten in een kas op het Plein in Den Haag. De pers krijgt de gelegenheid om op de vooravond van de activiteiten, woensdag 15 mei, een voorproefje te krijgen van hetgeen vanaf donderdag aan het grote publiek wordt getoond. De officiële opening vindt plaats op donderdagochtend 16 mei.

Innovaties

Innovaties aan planten staan sterk in de maatschappelijke belangstelling; wat voor gewassen zijn er nodig voor de meer circulaire systemen, waaraan moeten planten voldoen voor biologische of hypertechnologische productie onder Ledverlichting, hoe passen nieuwe technologische ontwikkelingen zoals CRISPR-Cas daarbij en wat is de relatie met gezondheid en de vergroening van de (biobased) industrie?

Op woensdag 15 mei tussen 17.00 – 20.00 uur ontvangt Plantum journalisten in de kas op het Plein in Den Haag. Journalisten hebben dan de gelegenheid een persoonlijke rondleiding langs de fascinerende verhalen te krijgen. Daarnaast zijn journalisten ook op de andere dagen welkom in de kas op het Plein.

Programma

Meer informatie en het volledige programma van de drie dagen rondom Fascination of Plant Day is te vinden op de website. Aanmelden voor de bijeenkomst van woensdag 15 mei kan via een mail aan: fopd@plantum.nl.

 

 

Author: NedVerJL

Share This Post On