Internationaal

Logo NVLJDe NVLJ opereert op internationaal niveau. De organisatie is aangesloten bij het Europese Netwerk van Agrarische Journalisten (ENAJ) en bij de Internationale Federatie van Agrarische Journalisten (IFAJ). De IFAJ zet zich ook in voor journalisten in de derde wereld, die werken onder moeilijke omstandigheden.

In 2018 was Nederland gastland van het internationale congres voor landbouwjournalisten in Wageningen. Lees hier alles over Dutch Roots terug op de site van de NVLJ. De naam Dutch Roots is een verwijzing naar de Nederlandse wortels van de agrarische sector in de ruimste zin van het woord.

European Network of Agricultural Journalists (ENAJ)

ENAJ-logoDe NVLJ is een van de oprichters van het Europese Netwerk van Agrarische Journalisten, de ENAJ. Bij dit netwerk zijn 18 verenigingen voor land- en tuinbouwjournalistiek in Europa aangesloten. De ENAJ ontplooit diverse activiteiten waaraan NVLJ-leden kunnen meedoen: korte, journalistieke trips; persontmoetingen rond de Europese landbouwpolitiek; kennismakingsdagen voor jonge journalisten met de Brusselse politiek; persprijzen voor jonge journalisten; deelname aan beurzen en forums; ontmoetingen van land- en tuinbouwjournalisten enz. Info: enaj.pro

Samen met de Europese Commissie heeft de ENAJ Ag-Press opgezet. Ag-Press is een digitaal journalistiek platform boordevol informatie over het Europese Landbouwbeleid. Er is een wekelijkse nieuwsbrief. Leden van de NVLJ worden automatisch tot dat platform toegelaten. Info: www.ag-press.eu

International Federation of Agricultural Journalists (IFAJ)

ifajDe IFAJ is een wereldwijd netwerk waarbij de NVLJ is aangesloten. Herkenbare activiteiten voor de NVLJ-leden zijn de digitale nieuwsbrief, de interactieve internetsite (www.ifaj.org), internationale prijzen, de perskaart en een jaarlijks congres, wisselend per continent.