11 genomineerden in de race voor Gouden Greep

Dit jaar zijn er maar liefst 11 journalistieke producties genomineerd voor de Gouden Greep. De prijs voor de beste journalistiekin de agrarische sector wordt dinsdag 29 september uitgereikt.

De jury onder leiding van journalist Bert de Jong boog zich voor deze editie van de Gouden Greep over ruim dertig inzendingen van uitsluitend agrarische media. De inzendingen waren verdeeld over drie categorieën: vakmanschap, journalistieke productie en vernieuwing/innovatie. Vooral de categorie Journalistieke producties omvatte een groot aantal inzendingen die streden om voorrang. De jury heeft dan ook besloten in deze categorie niet drie, maar vijf inzendingen te nomineren.

De genomineerden in de verschillende categorieën zijn:

Vakmanschap

Vernieuwing/innovatie

Journalistieke productie

Uitreiking

De jury sprak waardering uit voor de kwaliteit van de inzendingen. “Door de bank genomen allemaal interessante en kwalitatief goede bijdragen”, zo klonk het tijdens het juryberaad. Juryvoorzitter De Jong zal op 29 september het verlossende woord spreken en bekend maken wie de winnaar is van deze editie van de Gouden Greep.

Voorafgaand aan  de uitreiking zal Yordi van LocalFocus een presentatie geven over datavisualisatie. Hij belicht manieren waarop je beschikbare data op een mooie en overzichtelijke manier kunt weergeven, zodat het je journalistieke product versterkt.

Inloop is vanaf 15.30 uur. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. De Gouden Greep wordt uitgereikt op 29 september 2020 in het Plantion in Ede. Vooraf aanmelden (in verband met corona-maatregelen) graag via info@nvlj.nl. Deze NVLJ-bijeenkomst wordt afgesloten met een diner.

Author: NedVerJL

Share This Post On