| Op woensdagmiddag 11 juni is het zover: dan maakt de jury bekend welke zes mensen de gewilde Gouden Greep mee naar huis mogen nemen. De locatie is het Innovation Centre van Royal FrieslandCampina, Bronland 20, Wageningen Het programma ziet er als volgt uit: 14:45 – 15:00 Inloop 15:00 – 16:00 Rondleiding Innovation Centre. ‘Een unieke kans om een exclusief kijkje te nemen in hét R&D-centrum van FrieslandCampina. Na een welkomstwoord door Managing Director R&D, Marchel Gorselink, ontdek je tijdens een rondleiding hoe melk wordt ingezet als basis voor de ontwikkeling van vernieuwende zuivelproducten. De onderzoekers geven je een inkijkje in hun werk aan onder meer medische voeding, voeding voor sportherstel, kindervoeding, gezonde tussendoortjes en duurzame verpakkingsoplossingen. Laat je verrassen door wat wetenschap en technologie mogelijk maken ……en proef het resultaat!’ 16:00 – 16:15 Koffiebreak / 2e inloopmoment 16:15 – 16:40 Landbouwrede Dick Veerman, oprichter en hoofdredacteur Foodlog. Dick ontvouwt zijn visie op de toekomst van de land- en tuinbouw in Nederland. En wat daar voor nodig is. Tip: lees zijn boek ‘Daarom zijn boeren boos’. 16:40 – 17:10 In discussie met Dick Veerman 17:10 – 17:25 Korte koffiepauze 17:25 – 18:30 Uitreiking Gouden Grepen 18:30 – 20:30 Diner aangeboden door Royal FrieslandCampina Zes Gouden Grepen De verkiezing van de beste journalistieke productie in 2024, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Land- en tuinbouwjournalisten NVLJ, is verdeeld over zes categorieën. De jury heeft zich over alle inzendingen gebogen wat heeft geleid tot deze lijst van genomineerden: 1.Bedrijfsreportage * Tijmen van Zessen (Veeteelt) Van straatvechter naar nieuwe melker * Jelle Feenstra (Agrarische Schouw) Grote meneren denken, rekenen en bewegen 2.Nieuws & Onderzoek * Jacco Keuper & Marianne Vogelaar (Misset) Teloorgang van Gosschalk * René Bouwmeester, Esther de Snoo (Nieuwe Oogst) Amerika kiest, wat merken wij daarvan? * Hugo Logtenberg (NRC) Reconstructie Brusselse mestdeal 3.Interview & Portret * Monique van Loon (Pig Business) Claudia van Genugten: ‘Met volle kracht voorwaarts’ * Haijo Dodde (Nieuwe Oogst) Interview Geert Kessel * David Hilberink (Nieuwe Oogst) College Boer: interview Piet Adema 4.Multimediale productie * David Hilberink (Nieuwe Oogst) Tijdlijn 5 jaar BBB 5.Podcast * René Eijsink (freelance) Boeren voor beginners * Johan Wissink et al (Nieuwe Oogst) Podcast boerenprotesten 6. Fotografie * Dik Hol Geurt de Bruin met kinderen op de trekker * Marcus Pasveer Izak Buijs aan het werk op oude trekker * Ruben Meijerink Schaapscheren * Marcus Pasveer Oogst in de avondzon Meld je aan! Voor de organisatie is het handig te weten hoeveel mensen er komen en wie er blijven eten. Stuur daarom uiterlijk 28 mei een mail. Geef daarin aan of je komt, al dan niet deelneemt aan de rondleiding en of je blijft eten. Deelname voor NVLJ-leden is gratis. Natuurlijk zijn niet-leden meer dan welkom. Aan hen vragen we een bijdrage van €25, te voldoen op de avond zelf. Je kunt natuurlijk ook lid worden van de NVLJ. Voor €65 per jaar maak je deel uit van dé club van land- en tuinbouwjournalisten in Nederland, verbonden met de Europese organisatie ENAJ en de IFAJ, de internationale federatie van agrarische journalisten. Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen. ![]() |
