Agrarisch journalisten doen mee in BIG Challenge

Journalisten hebben dit jaar een team geformeerd dat meedeed aan de Big Challenge, farmers against cancer. Een aantal journalisten van dit team zijn werkzaam in de agrarische journalistiek en enkele van hen ook lid van de NVLJ.

Big Challenge

Agrarische journalisten actief in Big Challenge

Het mediateam bestond uit vlnr op de foto: Patrica Sluiter, Kristel van Veen, Janneke Janssens (teamcaptain), Rian Weemen, René Stevens, Mariel Luiken, Theo Brummelaar en Margriet Hoffmans. Werkzaam in de agrarische journalistiek zijn Kristel, Janneke, Rian, René en Theo. Margriet is communicatiemedewerkster bij HAS Den Bosch.
“De zes fietsers zijn tussen de 2 en 6 x de berg opgegaan. De 2 lopers zijn 2 x naar boven gegaan. Samen hebben we als media-team bijna 43.000 euro opgehaald”, vertelt Rene Stevens.

Initiatief
BIG Challenge, farmers against cancer, is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid: tijdens de afgelopen tien edities hebben ruim 1.500 BIG Challenge-deelnemers in totaal zo’n 8,7 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat naar het onderzoeksfonds.

De circa 180 fietsers en lopers uit de agrarische sector haalden dit jaar ruim 740.000 euro op maar het bedrag groeit nog steeds aan. De teller van Alpe d’HuZes staat tot nu toe op 11,8 miljoen euro. BIG Challenge is veruit het grootste team met de grootste bijdrage.

Author: NedVerJL

Share This Post On