Agrarische persreis naar Schotland

IFAJ en ENAJ organiseren gezamenlijk een agrarische persreis naar Schotland. De IFAJ Scottisch Highlands & Islands tour heeft de titel ‘Farming on the Fringe of Europe – from Croft to Estate’. De reis begin in Inverness.

Programma

De persreis is van 10 tot en met 14 juni. De reis gaat van de vruchtbare landbouwgebieden op de Black Isle en Easter Ross in het oosten naar de stenige heuvels van het Isle of Skye en dan naar Harris & Lewis in het westen. Het programma is als volgt:

Maandag 10 juni
Aankomst en welkomstdiner (aanvang 18 uur)

Dinsdag 11 juni
Bezoek aan akkerbouwbedrijf met focus op gerst en aardappelen. Verder staan die dag op het programma een bezoek aan een graanopslag, een veemarkt, een distilleerderij en een landgoed.

Woensdag 12 juni
Een tour over het landgoed; aandacht voor landbouw, jacht, toerisme en hernieuwbare energie. Verder aandacht voor kruiden en schapenhouderij in de heuvels op het Isle of Skye. Daarnaast wordt een bezoek gebracht aan een dorp waar veel handwerk wordt gemaakt en staat een bezoek aan een historisch museum op het programma.

Donderdag 13 juni
Harris handwerk, Zeewier productie en West Harris Trust over landverkoop. Highland-veehouderij en Lewis-eiland.

Vrijdag 14 juni
Bootreis naar Summer-eiland. Schapen- en vleesveebedrijf in Ullapool met North Country Cheviot Sheep en Luing vee, waarbij ook hondentrainingen en schaapscheerdemonstraties zijn ingepland.

De bedoeling is dat iedereen om 17 uur weer terug is in Inverness.

Belangstellenden kunnen zich melden door het inschrijfformulier in te vullen (verkrijgbaar via mail aan info@nvlj.nl) en te retourneren aan Eilidh MacPherson via een mail aan editor@farmingscotland.com. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 april. Belangstellenden die zich hebben aangemeld, krijgen een dag later bericht of ze wel/niet meekunnen met deze reis. In totaal zijn er 21 plaatsen beschikbaar.
Kosten bedragen 150 pond per persoon (exclusief de reis naar Inverness, die voor eigen rekening is). Gedurende reis wordt gebruik gemaakt van tweepersoonskamers.

Ter informatie: in de week aansluitend op deze persreis vindt de Royal Highland Show plaats, van 20 tot en met 23 juni in Edinburgh. Ook dit evenement biedt volop aanknopingspunten voor (agrarische) artikelen.

 

 

Author: NedVerJL

Share This Post On