ALV op geitenboerderij Breevoort

geitenDe jaarvergadering van de NVLJ vindt dit jaar plaats op een unieke locatie: de Universiteit van de Geit. Deze is gevestigd op Boerderij Breevoort in Hoogland, bij Amersfoort. Opgeven voor de bijeenkomst kan via een mailtje naar Jacqueline Wijbenga (j.wijbenga@eisma.nl). Geef daarbij ook aan of je deelneemt aan het afsluitende buffet.

Onderwerpen

Op 2 november om 14 uur begint de middag met het besloten deel van de ledenvergadering. Naast de reguliere onderwerpen op de agenda ook aandacht voor de voorbereidingen van het IFAJ congres 2018. Esther Rozeboom zal toelichten wat de verkennende gesprekken tot nu toe hebben opgeleverd en welke denkrichting daaruit is voortgekomen.

Nieuwe media

Vanaf 16 uur begint het openbare gedeelte van de vergadering. Invalshoek voor dit deel van de bijeenkomst is de rol van de nieuwe media in de agrarische journalistiek. Bij de inzendingen voor de Gouden Greep blijft het opvallend stil in deze categorie. Voor het bestuur reden om het onderwerp nader uit te diepen. Gebeurt er in onze sector niets op het gebied van nieuwe media, of worden er wel degelijk nieuwe concepten ontwikkeld? En zo ja, hoe kansrijk zijn die dan?

Alternatieven

En zijn er nog alternatieven die we als agrarische journalisten over het hoofd zien? Dat laatste wordt onder andere gevraagd aan Rob van Bracht. Hij is sinds 1989 grafisch ontwerper en inmiddels ook bekend als art director, curator en iPad-ontwikkelaar. Vanaf 2011 is hij creatief directeur van Stichting Brnstrm en sinds kort is hij hoofdredacteur van Triggertales, het nieuwe online platform over storytelling. Van Bracht is ‘dol op ontwikkeling van content-formules voor merken’. Hij gelooft in een doortimmerde strategie die leidt tot een ‘omnipresence’ op verschillende (online)platforms. Welke lessen hij heeft voor de vakgenoten in de agrarische sector, ontdek je op 2 november.

Programma 

14 uur   Start Algemene Ledenvergadering

  • Opening
  • Notulen vorige vergadering
  • Jaarverslag
  • Financieel jaarverslag en begroting
  • Kascontrolecommissie
  • Voorstel contributie 2016
  • Toelichting plannen IFAJ-congres 2018
  • Rondvraag

15.30 uur Ontvangst gasten openbare deel ALV

16 uur Aanvang themabijeenkomst onder leiding van Bert Westenbrink (juryvoorzitter Gouden Greep): ‘Nieuwe media en hun betekenis voor de (agrarische) journalistiek’.

  • Gasten: Rob van Bracht (o.a. grafische ontwerper, directeur stichting Brnstrm en oprichter van Triggertales), Caroline van der Plas (NVV) en Jan Vullings (Reed Business).

18 uur Afsluiting met borrel en buffet (eigen bijdrage aan buffet € 20, ter plekke te voldoen bij de penningmeester). Opgeven voor deze bijeenkomst kan bij Jacqueline Wijbenga via mail: j.wijbenga@eisma.nl.

NB Bij aanmelden graag vermelden of je wel/niet aanschuift bij het afsluitende buffet!

Route

Boerderij Breevoort bevindt zich ongeveer vijf minuten vanaf de snelweg A1, afrit 12. Jos Tolboom, eigenaar van Boerderij Breevoort, adviseert de routebeschrijving op zijn eigen website te volgen: http://www.boerderijbreevoort.nl/contact/route/. De meeste navigatiesystemen in auto’s leiden naar het elektriciteitshuisje bij de buren.

 

Author: NedVerJL

Share This Post On