Denktanksessie Dairy – Aftrap internationaal congres 2018

Denktanksessie Dairy

De NVLJ organiseert in juli 2018 het wereldcongres van de Internationale Federatie van Agrarische Journalisten (IFAJ). Onder het motto Dutch Roots willen wij laten zien dat de Nederlandse land- en tuinbouw een mondiale uitstraling heeft. Op 7 november in Zegveld, aansluitend op de NVLJ-vergadering, zetten we stappen om het congres verder inhoud te geven.

Dutch Roots
In diverse landen heeft de agrarische sector ‘Dutch Roots’. Bijvoorbeeld in de vorm van geëmigreerde Nederlandse boeren en tuinders, door de toepassing van kennis die afkomstig is uit ‘Wageningen’, of door een vestiging van een Nederlandse agribusiness-onderneming die ter plekke bijdraagt aan de ontwikkeling van de land- en tuinbouw.

We hebben als Nederland een naam hoog te houden. Dat is wat we in 2018 willen uitstralen en waarmaken voor de internationale landbouwjournalisten. Dat doen we door te laten zien hoe we vanuit Dutch Roots de grote uitdagingen aangaan waar de wereld anno 2018 tegenover staat (voedsel, water, energie, milieu). Ambitieus? Jazeker.

Denktanksessie
Onmisbaar voor de organisatie van Dutch Roots is de band met de agrosector in de breedste zin van het woord, inclusief productie, handel, overheid, onderzoek en onderwijs. Met de Denktanksessie Dairy zoekt de organisatie samenwerking met mensen actief in de zuivelkolom om straks circa 400 agrarisch journalisten en communicatoren wereldwijd kennis te laten maken met de ontwikkeling van de Nederlandse land- en tuinbouw. NVLJ-leden én mensen actief in de zuivelkolom zo leveren samen de basis voor het congresprogramma in 2018. Praat mee, denk mee en kom op 7 november naar Zegveld.

Programma Denktanksessie 7 november
Het programma start om 13.30 uur en loopt dot tot 16.30 uur en sluit af met een borrel. De middag belicht de volgende punten:
• Presentatie IFAJ2018 Dutch Roots
• Wat interesseert de internationale journalist?
• Dutch Roots in de praktijk: de export van Nederlands kennis, vakmanschap, producten en genetisch materiaal
• Bijdrage Dutch Roots aan de mondiale uitdagingen
• Dutch Roots – De maatschappelijke dialoog

Locatie: Veenweiden Innovatiecentrum, Zegveld.
Genodigden: NVLJ-leden en mensen actief in de zuivelkolom
Aanmelden: info@dutchrootsdairy.nl

Author: NedVerJL

Share This Post On