Dutch Roots wereldwijd op zoek naar emmers vol verhalen

Op maandag 3 april 2017, tijdens het jaarlijkse wereldcongres van de International Federation of Agricultural Journalists (IFAJ) in Pretoria, Zuid-Afrika, lanceerde IFAJ-voorzitter Owen Roberts de website www.dutchroots.info. De website concentreert zich op de Nederlandse roots die wereldwijd in de land- en tuinbouw terug te vinden zijn.

Van 10 t/m 15 juli 2018 is Nederland gastheer voor het IFAJ-wereldcongres. Onder het thema Dutch Roots worden verhalen uit de hele wereld verzameld, die de mondiale vertakkingen laten zien van Nederlands vakmanschap, kennis, producten en genetisch materiaal. De website dutchroots.info dient als platform voor het congres. Nationale en internationale journalisten, bedrijven en organisaties worden uitgedaagd verhalen te plaatsen om een bijdrage te leveren aan het wereldcongres in 2018.

Dutch Roots is op zoek naar emmers vol verhalen die ertoe leiden dat journalisten wereldwijd al in een vroeg stadium kennis kunnen nemen van de Nederlandse agrofoodsector en geïnspireerd raken om ook artikelen te schrijven over Nederlandse invloed en connecties in hun eigen land. In samenwerking met verschillende partijen wordt er nagedacht of er een kaart gemaakt kan worden, die de vertakkingen inzichtelijk maakt.

Leden van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) zijn actief in het redactieteam van Dutch Roots. Hoofdredacteur Eric de Lijster geeft samen met Ed Asscheman (verkeersleider), Theo Leoné (storyteller) en Caroline van der Plas (social media) inhoud aan de website. Tim Vrolijk (DCA-ICT) en Arie Kampman (Catch-On) verzorgen het technische gedeelte van de website.

#BucketsfullofStories

Author: NedVerJL

Share This Post On