E4D-tour naar Zambia: meld je aan voor 6 maart

De Exposure-4-Development-reis, een initiatief van IFAJ uitgevoerd door Agriterra, gaat dit jaar naar Zambia. Elke lidvereniging van IFAJ mag één kandidaat voordragen voor deelname aan deze indrukwekkende kennismaking met een Afrikaans land. Aanmelden kan tot 6 maart 2015.

Programma

ecc203e616Voorgaande E4D-tours gingen respectievelijk naar Kenia, Uganda en Tanzania. Dit keer is de bestemming Zambia. De tour is van 25 t/m 31 mei 2015. De focus van het programma zal zijn op de georganiseerde landbouw. Initiatieven die door boeren worden geleid, dragen bij aan het verbeteren van de economische positie van de landbouw.

Onderdelen van het programma zijn onder andere een bezoek aan een coöperatief zuivelbedrijf, een lokale markt, de nationale landbouworganisatie, een koffie- of theecoöperatie en ontmoetingen met overheidsvertegenwoordigers en Zambiaanse landbouwjournalisten. Meer informatie over de E4D-tour is te vinden op de IFAJ-website.

Aanmelden

De deelnamekosten bedragen dankzij sponsorbijdragen slechts 300 euro. Alle excursies, hotels, maaltijden en transport ter plaatse zijn inbegrepen.

Per land is plaats voor één vertegenwoordiger. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan deze reis. Heb je belangstelling voor deze reis, meld je dan voor 6 maart aan bij het NVLJ-bestuur, via info@nvlj.nl. Het NVLJ-bestuur selecteert op basis van de inzendingen, de criteria die IFAJ stelt aan deelname aan de E4D-tour (zie IFAJ-website) en de motivatie van de kandidaten een uiteindelijke keuze voor een voordracht van een kandidaat namens de NVLJ. Het IFAJ-bestuur beslist uiterlijk 30 maart over de toewijzing van de 15 plaatsen.

Author: NedVerJL

Share This Post On