ENAJ organiseert weer persreizen in Europa

De Europese organisatie voor landbouwjournalisten ENAJ heeft voor 2017 zes persreizen in de planning. De details van de reizen worden later bekend, maar hier alvast een overzicht van de lowbudget-reizen voor landbouwjournalisten.

Het aantal deelnemers is beperkt. Zorg dus dat je er op tijd bij bent. Als er meer details bekend zijn, komen deze op de site van de Enaj. Hier alvast een overziht.

19-21 Februari

Persreis naar Londen, Groot-Brittannië met als thema: de landbouw en agrosector na de Brexit. De organisatie verwacht de Britse landbouwminister George Eustice beschikbaar is tijdens het bezoek, dat verder zal bestaan uit bezoeken aan diverse boerderijen en bedrijven uit de voedingsindustrie. Kijk verder op de site van de ENAJ.

Mei/Juni

Themareis over bier naar Tsjechië. Alle aspecten van bier komen aan bod: van het graan tot aan de bar.

Reis naar Slovenië en Kroatië. Trip begint in Zagreb. Meer details zijn nog niet bekend.

19 – 24 juni

Persreis naar Roemenië, voor 20 tot 25 deelnemers. Gevarieerd programma van wetenschap tot bezoeken aan diverse landbouwbedrijven, waarbij ook toeristische bezienswaardigheden niet worden overgeslagen. Ook wordt de grootste boerderij van de EU (52.000ha) bezocht.

Voor details van het programma klik hier.

29 aug- 1 sep

Reis naar Finland, met bezoeken aan diverse landbouwbedrijven, een congres over Finse landbouw. Thema’s onder andere : zuivel, gezonde voeding en bedrijfshygiëne. 15 deelnemers.

Ook Bulgarije heeft plannen om een reis te organiseren, gericht op wijnproductie en plattelandstoerisme. Een datum is nog niet bekend, waarschijnlijk vindt deze al in het voorjaar plaats.

Author: NedVerJL

Share This Post On