ENAJ persreis: Van hop tot glas

Het Europese Netwerk voor Landbouwjournalistiek organiseert begin september (4-6) een reis naar Tsjechië onder de titel ‘Van hop tot glas’. Na een hete sportzomer is het tijd om je als agrarisch journalist te verdiepen in de herkomst van bier. Per land mogen maximaal drie deelnemers worden voorgedragen voor deze reis. Aanmelden kan tot 15 augustus bij j.wijbenga@eisma.nl.

Tsjechië is het land waar – volgens kenners – sommige van de beste bieren van de wereld worden gebrouwen. In drie dagen tijd wordt een beeld geschetst van het procedé van bierbrouwen. Hop verwerking, brouwerijen en onderzoek naar de beste voorwaarden voor bierproductie op de universiteit komen tijdens deze reis aan bod. Bier proeven is ook onderdeel van de persreis.

De reis begint en eindigt in Praag. Kosten voor deelname bedragen 200 euro. De reis naar Praag is voor eigen rekening.

Het programma:

4 september

11.00 u. CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE, Faculty of Engineering
– brouwen van bier
– precisielandbouw in hop

12.30 u. Lunch

13.30 u. Excursie naar universiteitsbrouwerij
Proeven lokaal bier ‘Jeňýk’ (Little John)

15.00 u. Vertrek naar Žatec

16.00 u. Bezoek Hop Museum en ‘Temple of Hops and Beer’

18.00 u. Diner in Temple of Hops and Beer

19:15 u. Vertrek naar hotel ROOSVELT LITOMĚŘICE

 

5 september

09.00 u. Oogst, Steknik near Žatec

11.00 u. Bezoek hopverwerking – CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec

12.30 u. Bezoek hop instituut, inclusief lunch, tasting of Czech beers,
Tour of the Chmelařský institut s.r.o (eg biotechnology – hops of hop, experimental brewery)

15.30 u rondleiding ‘Žatec – hops’, UNESCO list

17.00 u Žatecký pivovar s.r.o.

18:15 u. vertrek naar hotel ROOSVELT LITOMĚŘICE

 

6 september

10.00 u. Bezoek aan Bishop’s residence, inclusief gesprek met Mr. Bishop

11.30 u. Bezoek aan Bishop’s Brewery at Sv. Štěpán

13.30 u. vertrek naar Praag

Author: NedVerJL

Share This Post On