Geef je op voor uitreiking Gouden Grepen

Het is bijna zover: op donderdagavond 8 juni worden de Gouden Grepen uitgereikt. Veel van jullie hebben zich inmiddels aangemeld. Maar ook hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus voor wie dat nog niet heeft gedaan: meld je aan door een mailtje te sturen naar Nedvlj@gmail.com

We reiken maar liefst 7 Gouden Grepen uit op de Mariahoeve in Oxe, Oxersteeg 21, Deventer. De boerderij van de bekende Twitterboer Geertjan Kloosterboer.

Programma
17:00    Inloop
18:00    Dinerbuffet (LET OP: reserveren verplicht!)
19:00    Landbouwrede Ruud Tijssens (Agrifirm), gevolgd door discussie
20:00    Uitreiking Gouden Grepen
21:00    Gezellige borrel

Landbouwrede
Nieuw in het programma is het uitspreken van de Landbouwrede. De visie van een prominent persoon op de Nederlandse land- en tuinbouw. De eerste landbouwrede – wat een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, ijkpunt moet worden – wordt uitgesproken door Ruud Tijssens. De directeur publieke en coöperatieve zaken van Agrifirm geeft een analyse van wat hij noemt het brede onbehagen in en rond de land- en tuinbouw. Van daaruit schetst hij hoe daaruit te komen, welke wegen bewandeld kunnen worden, zijn kijk op de hedendaagse hectiek in de land- en tuinbouw. Natuurlijk gaan we aansluitend met Ruud Tijssens en met elkaar in discussie.

Genomineerden fotografie
Inmiddels heeft de fotojury zich gebogen over de 38 inzendingen van de rubriek fotografie. Daaruit zijn de volgende vier foto’s genomineerd:

Dirk Hol                          Gras schudden in Heinenoord
Ruben Meijerink             Erfgrond
Kees Muizelaar               Christiaan Winden tussen zijn koeien in de stal
John Peters                     Lupineteler

Andere genomineerden

Benieuwd wie er nog meer genomineerd zijn: dat kun je hier zien in de originele bekendmaking!

Meld je aan!

Als NVLJ hebben we een aantrekkelijk en inhoudelijk programma samengesteld rondom de verkiezing van maar liefst 7 Gouden Grepen. Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan snel. Gewoon een mailtje sturen naar Nedvlj@gmail.com. Deelname voor NVLJ-leden is gratis. Natuurlijk zijn niet-leden meer dan welkom. Aan hen vragen we een bijdrage van €25, te voldoen op de avond zelf. Je kunt natuurlijk ook lid worden van de NVLJ. Voor €65 per jaar maak je deel uit van dé club van land- en tuinbouwjournalisten in Nederland, verbonden met de Europese organisatie ENAJ en de IFAJ, de internationale federatie van agrarische journalisten. Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar Nedvlj@gmail.com

Author: NedVerJL

Share This Post On