Gouden Greep genomineerden bekend

Op 6 november aanstaande wordt de Gouden Greep uitgereikt. Dan wordt bekend gemaakt welke journalistieke productie over de land- en tuinbouw in aanmerking komen voor de gouden, zilveren en bronzen greep en wie de opvolgers worden van de winnaars van vorig jaar: Monica van der Hall (brons), Daphne Wolters (zilver) en Hidde Boersma (goud).

De jury onder leiding van Bert de Jong, heeft zich gebogen over een fiks aantal inzendingen van verschillende media. Zowel agrarische als algemene media dingen net als voorgaande media weer mee om de hoogste eer. De inzendingen zijn verdeeld over drie categorieën: Journalistieke producties, Innovatie en Vakmanschap. In elk van deze categorieën zijn drie inzendingen door de jury genomineerd. Zij maken kans op het winnen van de Gouden Greep, de hoogste eer voor een journalistieke productie over de agrarische sector.

Genomineerden

Genomineerd in de categorie Journalistieke producties

Land van Glas, Koen van Wijk

Blauw de hemel, groen het gras, Omrop Fryslan

Het mestcomplot, NRC, Joep Dohmen en Ester Rosenberg

Genomineerd in de categorie Innovatie

Agriterror treft Land van Maas en Waal, Nieuwe Oogst

Verkiezingsproject, Boerderij

Wekelijks online: versgrasdata, Veeteelt

Genomineerd in de categorie Vakmanschap

Meer- en duurmelken, Nieuwe Oogst

Baby on board, Veeteelt 

Uitreiking

gouden greepDe winnaars van de gouden greep worden bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst op 6 november. Voorafgaand aan de prijsuitreiking  spelen we ook deze keer in op constateringen van de Gouden Greep-jury tijdens voorgaande edities. Na aandacht voor onderzoeksjournalistiek en nieuwe media, leggen we tijdens deze uitreiking de nadruk op de rol van de algemene media als het gaat over berichtgeving over de agrarische sector. De collega’s van de Trouw-redactie zijn uitgenodigd om hun ervaringen te delen naar aanleiding van het dit jaar opgezette project ‘De staat van de boer’. Zie ook: https://www.nvlj.nl/gouden-greep-uitreiking-6-november.

Meer over het definitieve programma in een volgend bericht. De bijeenkomst zal worden gehouden bij De Proeftuin in Boskoop. Ontvangst 15 uur, start van de bijeenkomst 15.30 u.

 

 

Author: NedVerJL

Share This Post On