Gouden Greep op 6 november in Boskoop

Bert de Jonggouden greepDe Gouden Greep-uitreiking vindt plaats op dinsdag 6 november in de Proeftuin van Holland in Boskoop. Voordat juryvoorzitter Bert de Jong het verlossende woord spreekt voor de genomineerden voor deze prestigieuze prijs, hebben we de collega’s van Trouw gevraagd hun visie op de agrarische sector in Nederland met ons te delen.

De uitreiking van de Gouden Greep is dit jaar later dan gebruikelijk. Het NVLJ-bestuur heeft besloten de prijsuitreiking voor een keer te verschuiven naar het najaar, om alle vrijwilligers gelegenheid te geven zich volop te kunnen storten op het congres Dutch Roots. Nu dat achter de rug is, is het hoog tijd om de genomineerden van hun spanning te verlossen en de grepen voor de beste agrarische producties uit te reiken. Dit jaar zal het verlossende woord worden gesproken door Bert de Jong, de nieuwe voorzitter van de Gouden Greep. De Jong was adjunct-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant en inmiddels als zelfstandig journalist actief.

Voorprogramma

Voorafgaand aan de uitreiking spelen we ook deze keer in op constateringen van de Gouden Greep-jury. Na aandacht voor onderzoeksjournalistiek en nieuwe media, leggen we tijdens deze uitreiking de nadruk op de rol van de algemene media als het gaat over berichtgeving over de agrarische sector. We hebben weinig directe verbinding met de collega’s van algemene media en toch schrijven zij de stukken die de Gouden Greep-jury dikwijls met een prijs beloond. Dit jaar, 2018, heeft de redactie van Trouw zich structureel verdiept in de agrarische sector. Onder de titel ‘De Staat van de Boer’ wordt met regelmaat bericht over de agrarische sector. Tijdens de bijeenkomst rondom de Gouden Greep lichten de redacteuren hun keuzes en bevindingen toe en is er volop gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan over de rol van de algemene en sectorgerichte media.

Agenda

Gouden Greep

Graag tot ziens in Boskoop. Deelname aan het afsluitende buffet is gratis, maar vergeet niet om je daarvoor WEL aan te melden, anders is er niet voor je gekookt. Aanmelden kan via info@nvlj.nl.

 

Author: NedVerJL

Share This Post On