Ledenvergadering NVLJ op 22 januari 2018

Op maandag 22 januari 2018 wordt de Algemene Ledenvergadering van de NVLJ gehouden. De vergadering vindt plaats in Woudenberg, Bij Aaltje aan de Linie aan de Zegheweg 49.

De ontvangst is om 13.30 uur. Het eerste deel van de middag is gereserveerd voor de officiële onderdelen van de Algemene Vergadering, zoals jaarverslag, financiële verantwoording, lopende zaken en natuurlijk het IFAJ-congres 2018 Dutch Roots. Het internationale congres in Nederland krijgt meer en meer vorm. Van 10 tot en met 15 juli ontvangen we onze internationale collega’s om hen te laten zien waar een klein land groot in kan zijn. Tijdens de ALV praten we je bij over de vorderingen tot nu toe en over de verdere plannen in de aanloop naar het congres.

Lessen van en voor de pers

Na een korte pauze, is het tweede deel van de middag gericht op een discussie over communicatie in tijden van crisis. Journalisten lopen niet zelden tegen muren op bij bedrijven en instellingen. Hoe slechten we die muren en zorgen we voor goede verstandhoudingen zonder elkaar naar de mond te praten en met behoud van de journalistieke onafhankelijkheid.

marc van der lee, crisiscommunicatie

Om het onderwerp in te leiden is NVLJ-lid Marc van der Lee gevraagd zijn visie te geven op ‘Lessen van en voor de pers in goede en minder goede tijden’. Marc zegt hierover onder andere: “In de driehoek agrarische sector, vakpers en algemene pers verloopt de samenwerking niet altijd even goed. Partijen begrijpen elkaar niet, weten elkaar niet te vinden en/of graven zich in als de een de ander opzoekt. Niemand wordt daar beter van. Sterker nog: iedereen heeft daar last van. De oorzaak is eenvoudig: gebrek aan vertrouwen. Bedrijven, organisaties en hun woordvoerders denken dat journalisten niet te vertrouwen zijn. En journalisten vertrouwen de informatie van bedrijven, organisaties en woordvoerders niet. Er is iets mis met de reputatie van beiden. Een slechte zaak, want beide partijen zijn verantwoordelijk voor goede berichtgeving.” Voldoende stof voor een levendige discussie.

 

We kijken uit naar jullie komst!

Aanmelden graag via info@nvlj.nl.

 

 

 

Author: NedVerJL

Share This Post On