LTO-collega Josien van Riemsdijk overleden

Afgelopen week is Josien van Riemsdijk (52) overleden. Josien was werkzaam voor LTO/Nieuwe Oogst en lid van onze vereniging. Drie jaar geleden werd bij haar de zeldzame ziekte speekselklierkanker geconstateerd. Josien heeft zich gedurende haar ziekteproces actief ingezet voor onderzoek naar deze ziekte, omdat over het verloop en de aanpak ervan nog maar heel weinig bekend is. Hoofdredacteur Patrick Bramer schreef voor Nieuwe Oogst een in memoriam, waarvan de tekst hieronder is weergegeven.

Namens NVLJ wensen we allereerst Josien haar man Henk en hun beide kinderen heel veel sterkte en kracht om zonder hun dierbare vrouw en moeder verder te gaan. Ook de collega’s van Nieuwe Oogst wensen we veel sterkte om het verlies van Josien als collega en werkmaatje een plek te geven.

Jacqueline Wijbenga
NVLJ-voorzitter

In memoriam Josien van Riemsdijk

Nieuwe Oogst-redacteur Josien van Riemsdijk (52) is afgelopen maandag in haar woonplaats Ochten overleden. Ze was al geruime tijd ziek en leed aan een zeldzame en kwaadaardige vorm van speekselklierkanker.

Josien begon haar werkzame leven bij de voormalige CBTB  en het Overijssels Rundvee Syndicaat. Sinds 1992 werkte ze als redacteur van de regionale bladen van achtereenvolgens de Geldersche Maatschappij van Landbouw, ZMO en GLTO. Sinds 2006 was ze regio-redacteur bij Nieuwe Oogst.

Josien richtte zich vooral op de verslaggeving vanuit Gelderland, maar schreef ook over de fruitteelt en de tuinbouwsector. Als boerendochter was ze ter zake kundig en bovendien zeer betrokken bij de agrarische sector.

Ook toen ze vanwege haar ziekte niet meer voor Nieuwe Oogst kon werken, bleef ze meedenken met haar collega’s.

Met haar overlijden verliest de redactie van Nieuwe Oogst niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een fijn en hartelijk mens.

Patrick Bramer

 

Author: NedVerJL

Share This Post On