Nieuwe Oogst-serie ‘Gevolgen van klimaatverandering’ wint Gouden Greep 2022

De Nieuwe Oogst zomerserie ‘Gevolgen van klimaatverandering’ is de winnaar van de Gouden Greep. De prijs wordt toegekend aan de beste productie van het afgelopen jaar (2021) over de land- en tuinbouw. “Deze zomerserie is een uitstekend initiatief van de redactie en zet aan tot nadenken”, aldus juryvoorzitter Bert de Jong.

Goud
De jury is van oordeel dat de ‘horizonverbredende productie’ alle lof verdient. “De redactie van vakblad Nieuwe Oogst heeft voor een voor de lezer verrassende en boeiende manier gekozen om dit thema te belichten”, aldus juryvoorzitter Bert de Jong tijdens de uitreiking van de Gouden, Zilveren en Bronzen Greep in Nijkerk.

Zilver
De Zilveren Greep 2022 is toegekend aan het Verkiezingsproject van Boerderij/Food&Agri Business. “Met recht een project. Een veelomvattende productie met diverse elementen”, constateert de jury. “Deze bijdrage helpt de zwevende boerenkiezer een keuze te maken richting de stembus.” De jury is ook erg te spreken over de online verkiezingswijzer. “Multimediaal heeft de redactie hier een sterk concept neergezet”, aldus De Jong tijdens de uitreiking.

Brons
René Eijsink (Nieuwe Oogst) mocht de Bronzen Greep 2022 in ontvangst nemen voor zijn podcast ‘Het Vertrouwenloket in de praktijk’. “Een prachtige podcast, zowel inhoudelijk als qua uitvoering. Alleen al het vinden van de geïnterviewde is een pluim waard. Als luisteraar val je van de ene verbazing in de andere”, zo oordeelt de jury. “Dit medium leent zich uitstekend voor bepaalde onderwerpen en zeker in dit geval is het medium perfect gekozen.”


Achtergrond
De Gouden Greep is een initiatief van de NVLJ, de Nederlandse Vereniging van Land- en Tuinbouwjournalistiek. Alle producties over de agrarische sector in de volle breedte die zijn verschenen in het voorgaande jaar, kunnen in aanmerking komen voor voordracht en beoordeling van de jury van de Gouden Greep.
De Gouden Greep is vandaag, 6 juli 2022, uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van de NVLJ in Nijkerk.

De jury bestond dit jaar uit Bert de Jong (voorzitter, journalist), Willemien Koning (Statenlid Noord-Holland, melkveehoudster), Kees Pijnappels (hoofdredacteur Advocatenblad) en Rochus Kingmans (zelfstandig ondernemer, voormalig journalist/uitgever).

Author: NedVerJL

Share This Post On