Perskaartprocedure gewijzigd

presscardDe NVLJ gaat aanvragen voor nieuwe perskaarten bundelen.  Dit bespaart op kosten per kaart, maar de levertijd wordt langer.


De procedure is gewijzigd omdat het secretariaat van de IFAJ is overgegaan van Arnhem naar Canada. Het betreft nu dus een buitenlandse betaling. Voor elke transactie geldt voortaan een buitenlandtoeslag. Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen de aanvragen te bundelen. Gevolg van deze werkwijze is dat het wat langer kan duren voordat je perskaart in je bezit is.

Om te voorkomen dat leden zonder kaart op pad moeten, wordt jullie verzocht tijdig een nieuwe perskaart aan te vragen. Wie bijvoorbeeld een kaart heeft die in de eerste zes maanden van 2016 verloopt, kan dit tot 31 januari aangeven. In februari wordt bij de IFAJ een volgende aanvraag ingediend voor alle nieuwe kaarten. De NVLJ verwacht deze binnen zes weken te ontvangen.

De kaart kost nog steeds 15 euro en kan worden aangevraagd door een pasfoto en details van je functie op te sturen naar René Bouwmeester. Hij verzamelt de aanvragen en verstuurt deze eens per twee of drie maanden (afhankelijk van het aantal) en geeft dit door aan het kantoor in Canada.

Author: NedVerJL

Share This Post On