Persreis: Zwitserse koeien, kaas en kritische consumenten

De collega’s van de Zwitserse vereniging van agrarische journalisten organiseren van 27 tot 30 september een persreis. Thema van deze reis is ‘Consumer Critisism Questions Food Security and Sustainability. Aanmelden voor deze persreis kan tot 20 augustus.

Kritische consument

Zwitserland kent vele referenda waarin consumenten agrarische productie en landbouwtechnieken ter discussie stellen, ondanks de hoge productiestandaarden en milieubeperkingen in het land. Initiatieven die de lat nog hoger leggen, kunnen op veel steun van de bevolking rekenen. Zo werd een dierwelzijninitiatief gelanceerd om een eind te maken aan het ‘industrieel boeren’ in Zwitserland. Een ander populair initiatief was het voorstel alle pesticiden volledig te verbannen. Dit werd voorgelegd aan de Federale overheid; 70 procent van de Zwitserse bevolking wil een volledige ban van pesticiden. Is de kritische houding van de Zwitserse consument een bedreiging voor de landbouw in het land? De persreis geeft een beeld van de ontwikkelingen in Zwitserland en de rol van consumentenkritiek.

Koeien en kaas

Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan Zwitserse boeren, kaasproducenten en andere belangwekkende plaatsen in de omgeving van Luzern. Deelnemers aan de persreis zullen ook een wedstrijd voor de beste Zwitserse kaas bezoeken, getuige zijn van de terugkeer van het vee uit de alpen, een kaasgrot bezoeken en discussiëren over klimaatvriendelijke melk. Ook een bezoek aan de Pilatus-berg en het meer van Luzern zijn onderdeel van de reis. Meer informatie over de reis, vind je op de website van de Zwitserse vereniging LID.CH.

Het aantal plaatsen voor deze reis is beperkt. Aanmelden kan tot 20 augustus door een email te sturen aan info@lid.ch.

 

Author: NedVerJL

Share This Post On