Uitreiking Gouden Greep 3 juli met focus op Nieuwe Media

Maandag 3 juli worden de winnaars van de Gouden Greep bekendgemaakt. De bijeenkomst vindt plaats in congrescentrum Bouw&Infrapark te Harderwijk. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zullen Cor Jan Willig van New Skool Media en Esther de Snoo van Boerenbusiness ingaan op de uitdagingen van het gebruik van nieuwe media.

Nieuwe media

Net als voorgaande jaren speelt de organisatie van de Gouden Greep ook dit jaar in op een aandachtsgebied dat door de jury van de prijs is benoemd. Deze keer is dat: nieuwe media. Al enkele jaren constateert de Gouden Greep-jury dat onder de beste journalistieke producties in de agrarische sector, te weinig wordt ingespeeld op nieuwe media. “De agrarische journalistiek kenmerkt zich in het algemeen als behoudend. Het ontbreekt bij de meeste uitgeverijen aan een goede multimediale strategie”, aldus juryvoorzitter Bert Westenbrink bij recente uitreikingen.

Ondanks het ontbreken van een coherente strategie worden journalisten en communicatoren wel steeds vaker uitgedaagd om mee te denken over de inzet van nieuwe media in de communicatie en berichtgeving. Foto, video, blog, vlog en live stream Facebook doen hun intrede in de journalistiek, maar zijn zeker geen gemeengoed in de agrarische journalistiek. Wat zijn de drempels die we ervaren en hoe brengen we daarin veranderingen? Op 3 juli zullen Cor Jan Willig en Esther de Snoo hun visie geven op de inzet van nieuwe media.

New Skool Media

Cor Jan Willig is mede-oprichter van New Skool Media, een uitgeverij die onder andere special interest bladen als Zin, Seasons en Elsevier uitgeeft. New Skool Media beschikt over platformen voor haar specifieke doelgroepen om klanten en partners optimaal te kunnen bedienen met de mediumtypen print, online, mobile, events en e-commerce producten. Daarnaast ontwikkelt New Skool Media innovatieve formats rondom haar merken. Cor Jan gaat in op hoe je ‘oude’ en ‘nieuwe’ media integreert, oude en jonge lezers/volgers gevonden en gebonden worden, en ook op hoe zorgt je dat je mensen/redacteuren meedenken in het bieden van informatie op diverse uitgeefkanalen.

Boerenbusiness

In tegenstelling tot de meeste andere media in de agrarische journalistiek, is Boerenbusiness alleen digitaal actief. Dagelijkse nieuwsvoorziening, analyses en achtergronden worden aangeboden via de website. Video-verslaggeving is daarvan een belangrijk onderdeel. Dat betekent dat de nieuwe Boerenbusiness-hoofdredacteur Esther de Snoo (voormalig winnaar van de Gouden Greep) nu niet meer alleen achter de computer zit, maar ook voor de camera staat om haar publiek te informeren. Hoe ervaart zij die verandering en welke tips heeft zij voor haar collega’s als het gaat om het bedienen van het brede agrarische speelveld via de digitale snelweg?

Aanmelden

In verband met de catering horen we graag of je er op 3 juli 2017 bij bent.

Meld je aan via info@nvlj.nl.

NB Geef daarbij duidelijk aan of je wel/niet blijft voor het afsluitende buffet. De eigen bijdrage hiervoor bedraagt € 20 euro, ter plaatse te voldoen bij  penningmeester Mariska Vermaas.

 

Programma

14.30 uur             Ontvangst met koffie/thee

15.00 uur             Opening bijeenkomst door Jacqueline

15.10 uur             Cor Jan Willig, New Skool Media

15.35 uur             Esther de Snoo

15.55 uur             Discussie/vragen

16.15 uur             Esther Rozeboom: stand van zaken IFAJ Dutch Roots 2018

16.30 uur             Pauze

16.50 uur             Uitreiking Gouden Greep

17.45 uur             Borrel/buffet

19.00 uur            Afsluiting

 

 

 

Author: NedVerJL

Share This Post On