Uitreiking Gouden Greep op 22 juni

Op maandag 22 juni wordt bekend wie de beste agrarische journalistieke productie van 2014 heeft gemaakt. De jaarlijkse uitreiking van de Gouden Greep vindt deze keer plaats in het centrale kantoor van FrieslandCampina in Amersfoort en begint om 15.30 uur. Voorafgaand aan de uitreiking gaan we, onder leiding van Jeen Akkerman, in op de vraag welke betekenis maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hebben bij het profileren van een organisatie of concept.

Begin dit jaar werd bekend dat Cees ’t Hart zijn functie als ceo van FrieslandCampina zou neerleggen. En dat in een jaar dat er van alles staat te gebeuren in de zuivelsector, niet in de laatste plaats doordat het quotum op 1 april werd losgelaten. Aan de nieuwe directeur Roelof Joosten de uitdaging om het zuivelconcern op koers te houden. Joosten maakt van de gelegenheid gebruik, zichzelf bij de NVLJ-leden en genodigden kort te introduceren.

Aansluitend volgt een inhoudelijke discussie over de betekenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaamheid voor bedrijven en concepten en de rol van (agrarische) media bij de profilering en opbouw (of afbreuk) van reputaties. Daarvoor geeft Frank van Ooijen, hoofd duurzaamheid en communicatie bij FrieslandCampina, de aftrap. Hij doet uit de doeken hoe het zuivelconcern inhoud geeft aan mvo en duurzaamheid. Het kader dat Van Ooijen schetst zal de aftrap zijn voor een discussie onder leiding van Jeen Akkerman, waaraan naast Van Ooijen ook Marcel van Silfhout en Henric van der Krogt zullen deelnemen. Van Silfhout is auteur van het boek ‘Uitgebeend, hoe veilig is ons voedsel nog’ (genomineerd voor de Gouden Greep) en werkte in het verleden onder meer bij Zembla. Van der Krogt teelt alstroemeria’s in Wevershoof (Noord-Holland) en publiceert regelmatig op Foodlog.

Net als voorgaande jaren, volgt de uitreiking van de Gouden Greep op het inhoudelijke programma. De jury heeft zich ook dit jaar weer kritisch gebogen over de inzendingen. Juryvoorzitter Bert Westenbrink spreekt het verlossende woord en maakt de winnaars bekend.

De nominaties voor de Gouden Greep:

 De Gouden Greep kent vier categorieën: ‘Achtergronden bij het nieuws’ , ‘Innovatie’, ‘Vakmanschap’ en ‘Journalistieke producties’. In iedere categorie worden drie producties genomineerd. Alleen de winnaars van ieder categorie gaan door naar de finale. Het aantal inzendingen in de categorie ‘Innovatie’ was beperkt: daarom telt deze categorie slechts één nominatie.

Genomineerd in de categorie ‘Achtergronden bij het nieuws’

  • Poolse mensen horen erbij in ons durpke; Nieuwe Oogst; Mariska Bloemberg – Van der Hulst;
  • Gelijke monniken, diverse kappen; Veeteelt; Florus Pellikaan;
  • Kleine kans voor gelukszoekers, Veeteelt; Florus Pellikaan;

Genomineerd in de categorie ‘Innovatie’

  • Verkiezing Beste landbouwmechanisatiebedrijf; redactie Landbouwmechanisatie;

Genomineerd in de categorie ‘Vakmanschap’

  • Extreme passie voor de showring; Veeteelt; Jaap van der Knaap;
  • Eieren rechtstreeks naar de supermarkt; Vee&Gewas; Tom Schotman;
  • Vleesvee tot aan de horizon; Boerderij; Robert Bodde;

Genomineerd in de categorie ‘Journalistieke producties’

  • Artikelenserie over ammoniak; V-focus; Geesje Rotgers;
  • Vissen naar subsidie; redactie Brandpunt Reporter;
  • Uitgebeend, hoe veilig is ons voedsel nog?; Marcel van Silfhout;

 

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan nu al, door een mailtje te sturen naar info@nvlj.nl. Introducees zijn van harte welkom. Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 juni. De kosten (voor het buffet) bedragen 20 euro per persoon.

Programma uitreiking Gouden Greep 22 juni 2015*

15.30 uur Ontvangst FrieslandCampina, Amersfoort
16.00 uur Welkom
16.05 uur Introductie Roelof Joosten, CEO Friesland Campina
16.15 uur Frank van Ooijen, directeur Communicatie en Duurzaamheid FrieslandCampina, over de rol van    maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid en het belang ervan bij het profileren van het zuivelconcern.
16.30 uur Discussie onder leiding van Jeen Akkerman met medewerking van Marcel van Silfhout en Henric van der Krogt
17.30 uur Uitreiking Gouden Greep door Bert Westenbrink
+/- 18.15 uur Afsluiting met buffet*

* in het bedrijfsrestaurant van FrieslandCampina worden géén alcoholische consumpties verstrekt.

Author: NedVerJL

Share This Post On