Webinar (on)afhankelijke landbouwjournalistiek

De werkomstandigheden zijn nog altijd vooral digitaal, dus organiseert de NLVJ opnieuw een webinar in de vorm van een journalistiek café.

Het onderwerp is deze keer de onafhankelijkheid van de redactie. Het wordt (agrarisch) journalisten niet altijd makkelijk gemaakt. Sommige groepen mensen uitten zich steeds kritischer op media en op de mensen die er werken. Hoe ga je daar als professional mee om, trek je je iets aan van ophef op social media? En hoe onafhankelijk ben je als vakjournalist, als medium dat verdient aan adverteerders en lezers?

Daarover gaan we vlak voor het Sint-weekend in gesprek met onder andere Robert Ellenkamp, hoofdredacteur van de Agrio-titels en Esther de Snoo, hoofdredacteur van Nieuwe Oogst. Het is een informele setting, waar we als collega’s met elkaar ervaringen en visies uitwisselen. Ook sluiten Hans van der Lee van Greenity, Toon van der Stok, hoofdredacteur van Grondig en Eric de Lijster van Boerenbusiness aan via een videoverbinding om mee te praten over deze onderwerpen en andere journalistiek-ethische vragen.

Vanuit de studio van Nieuwe Oogst in Zwolle gaan we live op vrijdag 4 december om 13.30u. Zien we jullie daar? Meld je vast aan via info@nvlj.nl. Van tevoren sturen we de deelnemers de link van de webinar door. Heb je zelf vragen die je voor wilt leggen aan de gasten in de studio? Ook die kun je stellen via het mailadres. Ook collega’s zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Graag tot vrijdag 4 december!

Author: NedVerJL

Share This Post On