‘Het mestcomplot’ wint Gouden Greep

Het mestcomplot’ van NRC heeft de Gouden Greep gewonnen. De prijs werd op 6 november uitgereikt in de Proeftuin van Holland te Boskoop. 

Gouden Greep

Gouden GreepHet werk van de auteurs Joep Dohmen en Ester Rosenberg kon op veel lof van de jury, onder leiding van freelance journalist Bert de Jong, rekenen. ‘Het is puike journalistiek. Over een zwarte zijde van de sector die de samenleving doorgaans niet ziet.’ Het mestcomplot gaat over boeren, transporteurs, mestverwerkers en handelaars in Brabant en Limburg die frauderen met mest. Het verscheen 10 november 2017 in NRC.

Zilveren Greep

zilveren greep

Weekblad ‘Boerderij’ ontving de Zilveren Greep voor zijn zogeheten verkiezingsproject: een multimediale productie over de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 2017. ‘Indrukwekkend en verfrissend’, naar het oordeel van de jury. ‘Het tegendeel van saai.’

 

Bronzen Greep

Bronzen GreepKoen van Wijk ontving de Bronzen Greep voor zijn boek ‘Land van Glas’: een verhaal over de Nederlandse glastuinbouw aan de hand van de lotgevallen van de familie Moerman, glastuinders in Bleiswijk. ‘Het boek laat de technologische ontwikkeling van de sector heel mooi zien’, aldus de jury. De jury roemt Van Wijk om zijn journalistiek vakmanschap en om de veelzijdigheid van het boek.

Er dongen dit jaar 31 producties mee naar de Gouden Greep. De inzendingen werden onderverdeeld in drie categorieën: Journalistieke producties, Innovatie en Vakmanschap. De producties zijn in 2017 gepubliceerd. Aan de Gouden Greep is een geldbedrag verbonden van 500 euro.

Lees ook: Gouden Greep genomineerden bekend

Author: NedVerJL

Share This Post On